Himalája sütőcsempe

(SKS)

Jelenleg nincs raktáron, ha megadja az adatait, akkor felvesszünk Önnel a kapcsolatot és értesítjük ha újra elérhető lesz.


990 Ft
bruttó (27% áfával együtt)
Mennyiség

HIMALÁJA SÜTŐCSEMPE

húsok, zöldségek, tészták sütéséhez
• elektromos és gáz sütőkhöz
• kerti sütéshez, nyílt lángon, grillezéshez
• zsiradékmentes sütés
• különleges, egyedi ízhatás
• Ajándék receptek!
• mérete: 20 x 10 x 2,5 cm
Himalája sütőcsempe 
 
Sütőcsempén sült ételei egészen egyedi és speciális zamatúak lesznek, melyet semmilyen más módszerrel nem tudunk reprodukálni. A sütőcsempék grillrácson, serpenyőben és sütőben egyaránt használhatóak. Húsokat és zöldségeket is süthetünk a felhevített téglákon, illetve a megsült készételeket melegen is tarthatjuk rajtuk anélkül, hogy azok kiszáradnának. Folyamatos és egyenletes melegítéssel érhető el a kívánt sütési hőmérséklet, sütés előtt nem szükséges az elősózás. A sütőcsempén sült ételek egészen egyedi és speciális ízt kapnak, továbbá az étkezéseket kifejezetten különlegessé teheti, ha rajtuk tálaljuk az elkészült fogást.

 

Recept ötlet:

Sótéglán sült csirkemell, kakukkfüves burgonyával.

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemellfilé
  • 1 db sótégla
  • 2 dl tejszín
  • 2 nagy evőkanál áfonyalekvár
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 mokkáskanál kakukkfűlevél
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors
  • 1 mokkáskanál só a mártáshoz
  • 4 db burgonya
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 mokkáskanál kakukkfűlevél
  • 1 szál rozmaring levél
  • 1 mokkáskanál őrölt tenger só
A sütőt 180 C-ra melegítjük, az alsó részébe helyezzük a sütőlapra helyezett sótéglát. 10 perc elteltével a sótéglára helyezzük a csirkemellfilét, melynek mindkét oldalát 10-10 percig sütjük. Közben elkészítjük a mártást: egy serpenyőben összekeverjük, majd felforraljuk a lekvárt a mustárral, a tejszínnel, a zúzott fokhagymával, a sóval és az őrölt fekete borssal. Hozzáadjuk a friss kakukkfüvet, majd még egyet forralunk rajta. A köret elkészítéséhez a burgonyát héjastól vékony szeletekre vágjuk (kb. 2-3 mm) és 2 evőkanál felhevített étolajban ropogósra sütjük a szeletek mindkét oldalát. A burgonyák megfordítása után megszórjuk kakukkfűvel, rozmaring levelekkel és őrölt tengeri sóval. Tálaláskor a pirított burgonyát a tányér aljára helyezzük, rárakjuk a felszeletelt sótéglán sült csirkemellfilét, majd a mártással leöntve, korianderrel meghintve tálaljuk.