SMR40200C kit

(SMR001.R03-A2)
Jelenleg van raktáron.
3 290 Ft
bruttó (27% áfával együtt)

Szállítási idő: 24 óra
Új termék
Mennyiség

SMR40200C és HIS0169 tápmeghajtó helyettesítő kit

 • A kit a Samsung SCT-11B sasszikhoz lett kifejlesztve, az eredeti IC-k magas ára, beszerezhetetlensége és megbízhatatlan működése miatt. A kit stabilabb működésű, mint az eredeti ic-k, esetleges meghibásodása esetén pedig könnyen javítható.

  Az eredeti áramkör hibája:
  Az SMR40200 IC tönkremenetelének oka az, hogy a szekunder rendszer feszültség készenlétben idővel felfelé kúszik, és eléri a 180… 200V-ot. Ezt a hibát nem feltétlenül a tápegységben található elektrolit kondenzátor(-ok) kiszáradása okozza, hanem a HIS0169 vagy SMR40200 IC-k közül bármelyik tönkremenetele. Helyes működésnél a rendszer feszültség 125V, készenlétben kb. 140V. Hibás működésnél a túlfeszültség miatt a szekunder oldalon bezárlatosodik a DZ801 zener dióda (ha ezt előzőleg eltávolítottuk, akkor más: pl. a sorvégtranzisztor). Mivel a tápegység nem túlterhelésvédett, a túláram miatt tönkremegy az SMR40200 IC. Ritka esetben előfordulhat a táptranszformátor leégése is, bár ez ritka eset, de volt rá példa.

  A kit működése, beépítése:
  A sassziban használt transzformátor alkalmas az eredetitől eltérő kapcsoló üzemű tápegység átépítésére.
  A TDA4605 IC-vel felépített kit tartalmazza a komplett tápegységet, az eredeti kapcsolástechnikából nem használ semmit. Egyedül a hálózatból egyenirányított 300V feszültségre van szüksége a működéshez, és közvetlenül a transzformátorhoz csatlakozik. Így ha esetleg más alkatrész is meghibásodott az SMR40200 mellett, akkor sem kell foglalkoznunk vele, de akár ki is vehetjük őket a nyák.-ból. A kit könnyedén, az eredeti IC helyére ültethető be mechanikai átalakítás nélkül. 
  Stabil, megbízható működésű, könnyen beépíthető, az eredeti kapcsolásnál jóval kisebb hőtermelésű.


  Javítás:
  A kit könnyen javítható, amiben ha szükséges, segítséget nyújtunk.
  Tanács: Mivel a panel furatgalvanizált, SMD alkatrészeket használt, ezért csak megfelelő gyakorlattal, jó minőségű forrasztópákával és ónszippantóval álljon neki a javításnak. Leggyakoribb hiba a kiten található elektrolit kondenzátor kiszáradása. A kondenzátor (47uF/25V) helyett, ha már úgyis cseréljük, célszerű beépíteni 47uF/50V-os, 105°-os jó minőségű gyártmányt. Gyakorlott műszerészek ezt a kondenzátort eleve hosszabb élettartamúra cserélik már a beépítéskor, így a kit gyakorlatilag örök életű lesz, hacsak a villám meg nem látogatja. :)